Home | Greyhound tuigje: welk product kan je het beste kopen?

Greyhound tuigje: welk product kan je het beste kopen?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Greyhound wil nog wel eens bang zijn. Zeker als je ervoor kiest een volwassen hond uit het buitenland te adopteren, kan deze nog wel eens angstig zijn. Indien je hond nog niet zo goed aan de riem kan lopen, is het verstandig het dier een goed tuigje te geven.

Hiermee zorg je er niet alleen voor dat de hond niet snel kan ontsnappen maar kun je deze als baas ook beter begeleiden in situaties waarin het dier bang is of in paniek raakt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Greyhound nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Greyhound!

Waarom een halsband niet altijd geschikt is voor een Greyhound

Een hondentuigje is voor nagenoeg elk hondenras te koop. Het maakt daarbij niet uit of je nu een grote of kleine hond hebt, voor elk type en maat is een dergelijk tuigje verkrijgbaar. Een Greyhound kun je best een halsband met riem omdoen als je met het dier gaat wandelen maar dit kan ertoe leiden dat je hond ontsnapt.

In tegenstelling tot veel andere honden, heeft de Greyhound een dikkere nek dan kop. Hierdoor staat de halsband zo afgesteld dat deze vrij ruim zit. Mocht de hond om wat voor reden dan ook in paniek raken, dan kan deze vrij eenvoudig zijn kop door de band trekken en is je huisdier er vandoor.

Kies een tuigje dat speciaal voor een Greyhound geschikt is

Met een tuigje dat op meer plaatsen sluit, kun je dit voorkomen. Laten we beginnen met op te merken dat een tuigje dragen niet zielig is voor de Greyhound maar dat je wel een goed passend exemplaar moet kiezen. Het tuigje kan zowel voor het dier als zijn baasje veel voordelen opleveren.

Een tuigje dat speciaal voor een Greyhound gemaakt is, sluit op minimaal drie punten maar er zijn ook tuigjes te koop die op meer punten dicht gaan. Dit biedt meer draagcomfort en veiligheid voor het dier.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Greyhound wordt ook uitgebreid behandeld in Greyhound Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Win eerst meer informatie in voordat je een Greyhound tuig koopt

Als je een speciaal tuigje voor je Greyhound wilt kopen, kijk dan eerst goed rond wat er allemaal te koop is. Je kunt hiervoor terecht op internet bij tal van shops maar het is zeker ook slim om naar de dierenspeciaalzaak te gaan.

Daar kun je niet alleen terecht voor meer informatie maar vaak ook je hond meenemen zodat er een goed passend en comfortabel tuigje kan worden uitgezocht. Zo weet je zeker dat je een goed tuigje koopt. Bespaar nooit op de kosten van een tuigje. Je geeft er beter wat meer aan uit zodat je hond er ook echt wat aan heeft en geen hinder ondervindt bij het dragen.

Waaraan moet een goed Greyhound tuigje voldoen?

Een goed tuigje dat bij je Greyhound past, dient aan de volgende eisen te voldoen:

 • Het is een speciaal veiligheidstuigje dat voorzien is van minimaal drie maar bij voorkeur meer bevestigingspunten
 • De bevestigingspunten dienen verstelbaar te zijn zodat het tuigje goed passend gemaakt kan worden bij elk dier
 • Een zachte voering is ideaal zodat het tuigje comfortabel gedragen kan worden
 • Het tuigje dient een goed draagcomfort te hebben en aanpasbaar te zijn aan elke hond
 • Indien er een speciaal handvat bovenop het tuigje zit, is dat voor jou als baasje handig om beet te pakken wanneer je de hond dichtbij je wilt houden
 • De bevestigingspunten zitten onder de buik en wanneer de hond aan het tuigje trekt, raakt deze er niet in verstikt en krijgt het dier geen pijn in de nek
 • Reflectiestrepen op het tuigje zijn handig zodat je hond in het donker ook goed te zien is

Associeer het Greyhound tuigje met leuke dingen

Heb je eenmaal een goed en passend tuigje voor je Greyhound gevonden? Dan is het belangrijk dat je het dier er op een goede manier aan laat wennen. Het tuigje hoeft alleen maar buiten te worden gedragen als jij er met je huisdier op uit gaat dus leer je dier daar aan wennen.

Zeker als je hond graag buiten gaat om lange wandelingen te maken, zal het tuigje aandoen snel geleerd zijn. De hond snapt immers snel dat er na het aandoen een wandeling volgt en dat hij samen met zijn baasje iets gaat ondernemen.

De Greyhound doet dit nu eenmaal graag dus probeer het tuigje altijd met positieve zaken te associëren. Als je hond het goed doet en het tuigje makkelijk aan- en uit te doen is, mag je het dier daar zeker ook voor belonen. Zo snapt je Greyhound nog sneller wat de bedoeling is.

Leer alles over jouw lieve Greyhound

Wil je álles leren over jouw Greyhound? Bekijk dan ook het Greyhound Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Leer je hond zo snel mogelijk wennen aan het tuigje

Als je een Greyhound reeds als puppy in huis haalt, zal het dier naar alle waarschijnlijk niet erg bang zijn. Een Greyhound puppy die je bij een erkende fokker haalt, zal reeds aan mensen en andere dieren gewend zijn en je kunt er het beste ook zo snel mogelijk mee op hondentraining gaan.

Het dier leert zo andere honden kennen, leert van alles en wordt goed gesocialiseerd. Als jij er als baasje wat voor voelt om je Greyhound op volwassen leeftijd een tuigje te laten dragen, dan is het slim om je hond daar reeds als puppy aan te wennen. Hier dier weet dan snel wat de bedoeling is en is eraan gewend het tuigje te dragen als jullie samen buiten gaan.

Zorg dat het Greyhound tuigje altijd goed past

Het is belangrijk dat je een goed passend tuigje voor je hond koopt. Houd er daarom rekening mee dat je meer dan één tuigje nodig zult hebben. Als je hond nog maar een puppy is, heeft deze immers een veel kleiner tuigje nodig dan wanneer de Greyhound eenmaal volwassen is.

Kijk goed waar je een tuigje koopt en misschien kun je het wel van iemand anders overnemen als hun puppy eruit gegroeid is. Tuigjes zijn altijd verstelbaar maar daar zitten uiteraard ook grenzen aan. Een tuigje voor een puppy of kleine hond past nu eenmaal niet bij een volwassen dier.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Greyhound?

Bekijk dan het Greyhound Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Greyhounds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Greyhound wilde weten in één compleet e-book!”

Greyhound Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Greyhound!

 • Wil je een Greyhound kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Greyhound zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Greyhound trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Greyhound de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Greyhounds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Greyhound Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Greyhound Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Greyhound Handboek interessant zal vinden.

Welkom Greyhound vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!