Home | Wat is ongeveer de snelheid van een Greyhound?

Wat is ongeveer de snelheid van een Greyhound?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Omdat een Greyhound is een hond die bijzonder atletisch en snel is, wordt het dier ook regelmatig ingezet voor hondenraces. De hond is extreem snel en je kunt er als baasje lekker samen mee rennen of het dier lekker los laten racen.

Als je wilt kun je de hond ook gewoon voor de ontspanning races laten lopen, maar dan niet op professionele wijze. In deze tekst kun je lezen hoe snel een Greyhound kan zijn en wat er allemaal gebeurt omdat deze hond nu uitgerekend zo vlug is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Greyhound nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Greyhound!

Hondenraces waarop gegokt kan worden

De Greyhound behoort de windhonden en is een van de snelste honden ter wereld. De hond kan wel snelheden tot 60 kilometer per uur behalen en een topsnelheid van 70 kilometer komt zeker ook voor.

De honden worden in landen zoals Australië, Ierland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Mexico ingezet voor het lopen van races waarop gegokt kan worden. Dit is vergelijkbaar met paardenrennen en binnen de gokwereld is gokken op de honden heel normaal en wordt het veelvuldig gedaan.

Als gokker kun je dan inzetten op de uitslag van de wedstrijd en een gokje wagen op de hond die gaat winnen.

Racing en coursing

Als de Greyhound wordt in gezet om te rennen, gebeurt dit op een speciaal circuit. Er bestaan twee verschillende vormen van racen met Greyhounds, die bekend staan onder de namen track racing en coursing. Bij de eerste vorm van racen, lopen de honden een ovaal parcours.

Om voldoende op snelheid te raken, wordt er gebruik gemaakt van een kunstmatige prooi waar de dieren achter aan rennen. Deze zit op een railtje naast de baan en beweegt totdat de Greyhounds de finish bereikt hebben. In het geval van coursing rennen de honden achter een levende prooi aan, doorgaans een haas.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Greyhound wordt ook uitgebreid behandeld in Greyhound Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een Greyhound adopteren die races gelopen heeft

Deze laatste vorm van racen is zwaar omstreden en er wordt tegenwoordig ook gestreden om deze races te verbieden. In tal van landen zijn deze races reeds verboden maar worden nog wel in het illegale circuit gehouden.

Daarnaast zijn er tal van stichtingen die ervoor zorgen dat de honden die niet meer geschikt zijn om deel te nemen aan de races, een goed huisje vinden waar ze hun oude dag nog met veel plezier en met liefhebbende baasjes kunnen slijten. Ook in Nederland worden deze voormalige racehonden geadopteerd en komen daarbij wel uit het buitenland.

Zorg dat je Greyhound altijd voldoende energie kwijt kan

Het is als baasje van een Greyhound erg belangrijk dat je voldoende met je dier beweegt en onderneemt. Je hoeft daarvoor niet per se met de hond naar de races te gaan, maar zorg ervoor dat je Greyhound de kans krijgt zijn energie goed kwijt te kunnen. Het dier heeft veel energie en is erop gebouwd om veel te bewegen.

Kan je Greyhound zijn energie niet voldoende kwijt, dan loop je de kans dat het dier zich gaat vervelen en dat het inboet op het uithoudingsvermogen. De hond is actief en atletisch en je bent er als baasje niet door elke dag een rondje met je huisdier te lopen.

Als je als baasje er niet van houdt actief bezig te zijn of veel (en lang) te wandelen, dan is de Greyhound geen geschikte hond voor jou.

Leer alles over jouw lieve Greyhound

Wil je álles leren over jouw Greyhound? Bekijk dan ook het Greyhound Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Pas de beweging aan de leeftijd van het dier aan

Als je ervoor kiest een Greyhound puppy in huis te halen, is het belangrijk dat je regelmatig met het dier uit wandelen gaat. Zo leert de puppy wandelen aan de riem en kun je deze tevens trainen om los te lopen, daar waar dat mag. Als je met je Greyhound pup gaat wandelen, zorg er dan altijd voor dat je de mate van beweging aanpast aan de leeftijd van het dier.

De puppy is nog in de groei en de spieren en het lichaam moeten goed de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Begin met het lopen van kleine rondjes en bouw het steeds verder op. Zo wordt het dier niet overbelast en kun je goed aan het uithoudingsvermogen werken zonder.

Laat je Greyhound parcoursen lopen

Als je Greyhound eenmaal volwassen is, zal het dier een prima uithoudingsvermogen hebben, lang en ook hard kunnen rennen en kunnen jullie samen veel lange wandelingen ondernemen. De hond is intelligent genoeg om speciale hondenparcoursen te lopen en zal deze, mede door de snelheid van het dier, ook in een vlot tempo kunnen afleggen.

Zulke parcoursen kunnen vaak gedaan worden op de hondensport maar als je huisdier het erg leuk vindt om dit te doen, overweeg dan zeker ook in de tuin wat leuks te maken waar de Greyhound zich mee bezig kan houden.

Veel beweging en ruimte is nodig voor de hond

De Greyhound is geen hond die op een appartement of in een kleine woning gehouden kan worden, omdat daar niet voldoende ruimte voor het dier is. Een woning met een tuin is ideaal zodat de hond daar al wat energie kwijt kan maar houd er wel altijd rekening mee dat je dan nog veel moet gaan wandelen.

De hond moet zijn energie kwijt maar als je er niet voldoende mee wandelt of rent, zal het dier snel te dik worden. De Greyhound is van nature een heel slanke en atletische hond dus dat postuur dient het dier wel te behouden.

Pas de geestelijke uitdaging aan de leeftijd van het dier aan

Wat voor de fysieke beweging geldt, gaat zeker ook op voor de uitdaging die je je huisdier biedt. De Greyhound is een slim dier die snel puzzels, spelletjes en andere uitdagingen door heeft. Het is daarbij belangrijk dat je het aanbod aan uitdagingen aanpast aan de leeftijd van de hond.

Een jonge puppy heeft, zeker als je deze nog niet zo lang als maatje hebt, heel veel indrukken te verwerken die op het dier afkomen. Zorg voor spelletjes die niet te moeilijk zijn en breng er de nodige variatie in aan zodat je pup zich niet snel verveelt en de uitdaging goed en op zijn eigen tempo verwerken kan.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Greyhound?

Bekijk dan het Greyhound Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Greyhounds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Greyhound wilde weten in één compleet e-book!”

Greyhound Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Greyhound!

  • Wil je een Greyhound kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Greyhound zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Greyhound trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Greyhound de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Greyhounds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Greyhound Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Greyhound Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Greyhound Handboek interessant zal vinden.

Welkom Greyhound vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!