Home | Een Greyhound puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Greyhound puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond in huis wilt halen, is het niet vreemd als je daarbij voor een puppy kiest. Een Greyhound puppy is nu eenmaal een erg leuk dier om te zien. Het voordeel van een puppy in huis halen is dat het karakter van het dier nog grotendeels gevormd moet worden en dat je de volledige groei en ontwikkeling van het dier kunt meemaken.

Een Greyhound pup haal je het beste bij een erkende fokker zodat je de grootste kans hebt een gezond dier mee naar huis te nemen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Greyhound nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Greyhound!

De grootte van een Greyhound

Een Greyhound is een hond met een gemiddelde tot flinke grootte. Doordat de hond zo slank is, valt de grootte niet altijd zo goed op maar het is wel degelijk een behoorlijk grote hond. De gemiddelde schofthoogte van een Greyhound ligt tussen de 65 en 75 centimeter.

De hond weegt daarbij gemiddeld tussen de 25 tot 35 kilo. Dit gewicht is niet zo veel voor een hond met dit formaat en laat direct zien dat het om slanke en bijzonder atletische dieren gaat.

De Greyhound pups

Als je voor een Greyhound puppy kiest, schaf je deze het beste aan bij een erkende fokker. Omdat deze is aangesloten bij een rasvereniging, wordt er altijd volgens de daar geldende regels gehandeld. De gezondheid van zowel de moederhond als de pups staan voorop. Veel fokkers werken samen om een zo raszuivere en gezond mogelijke pup te krijgen.

Als je een erkende en goede fokker zoekt, kun je daarvoor het beste eerst eens rondkijken op internet. Op de sites van rasverenigingen vind je vaak al lijsten met betrouwbare fokkers van dit hondenras.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Greyhound puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Greyhound Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zorg dat je alles in huis hebt voordat je je Greyhound pup ophaalt

Voordat je een Greyhound puppy in huis haalt, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je alles wat het dier nodig heeft, al hebt gekocht. Zorg bijvoorbeeld voor een fijne mand, speelgoed en lekkere snoepjes. Als het dier in een gespreid bedje terecht komt, zal het zich snel thuis voelen en went de hond makkelijk aan de nieuwe situatie.

Weet je zelf niet zo goed wat je voor het huisdier moet kopen of is de Greyhound puppy je eerste hond? Raadpleeg dan de dierenarts wat je allemaal nodig hebt, vraag om advies in de dierenspeciaalzaak of informeer eens bij andere mensen die al een Greyhound hebben.

Zo weet je ook meteen beter wat je van het ras kunt verwachten. De fokker kan je er veel over vertellen, alsmede over de pup die jij kiest.

Hoe voed je een Greyhound pup goed op?

Een Greyhound puppy opvoeden is niet zo ingewikkeld. Het is een lieve en intelligente hond die graag veel voor en samen met zijn baasje wil doen. De hond leert snel, pikt heel vlug dingen op en omdat het dier zich snel aan verschillende situaties aanpast, is socialiseren geen ingewikkelde kwestie bij deze hond.

Als je een Greyhound pup ophaalt bij de fokker, zal deze doorgaans zo rond de tien weken oud zijn. Het is dan nog maar een klein hondje maar dat wil niet zeggen dat het diertje niets kan.

Begin vroeg met de socialisatie van de Greyhound pup

Het is bij een Greyhound puppy belangrijk dat je deze zo vroeg mogelijk begint op te voeden en te socialiseren. Als je de hond eenmaal in huis hebt, krijgt deze natuurlijk met allemaal nieuwe indrukken te maken die het dier moet verwerken.

Het is zaak dat je de hond de tijd en de kans geeft om dit op zijn eigen tempo te doen. Zo wordt je pup niet overweldigd en krijgt de hond de kans om alles op zich af te laten komen en de nieuwe omgeving, nieuwe mensen en de situatie te leren kennen.

Leer alles over jouw Greyhound puppy

Wil je álles weten over jouw Greyhound puppy? Bekijk dan ook het Greyhound Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Wees duidelijk en consequent in de opvoeding van de Greyhound pup

Als je ervoor kiest met je hond naar de training te gaan, begin daar dan zo vroeg mogelijk mee. De Greyhound puppy is slim genoeg om snel dingen aan te leren waar je als baasje op een later tijdstip veel plezier van kunt hebben. Voor het dier is een training volgen niet zielig want je bent juist samen bezig en daar houdt de Greyhound erg van.

Het is belangrijk dat je de hond op een duidelijke, doch zachte manier opvoedt. De Greyhound is een gevoelig dier dus behandel dit nooit op een strenge of boze manier. Duidelijk en consequent opvoeden is prima, maar behandel je hond met respect en liefde. Dit heeft het beste effect en zo leert je puppy snel van alles.

Belonen is belangrijk bij de Greyhound pup

Als je de Greyhound pup eenmaal in huis hebt en deze een beetje gewend is, is het belangrijk dat je veel met je dier samen onderneemt. Aandacht, tijd en geduld zijn essentieel bij een puppy. De Greyhound is een intelligent dier maar dat wil niet zeggen dat je hond alles meteen de eerste keer al snapt.

Het is belangrijk dat je de dingen die je de hond wilt leren, rustig brengt zodat je dier de kans krijgt het te snappen. Pas de uitdagingen, zowel fysiek als geestelijk, altijd aan de leeftijd van de puppy aan en zorg ervoor dat het nooit teveel ineens wordt.

Beloon je huisdier zeker als deze het goed doet: op die manier zal je Greyhound snel door hebben wat de bedoeling is.

Een lieve en sociale volwassen Greyhound

Een Greyhound puppy kun je al meenemen naar de puppytraining. Dit is leuk om samen te doen en het zorgt ervoor dat jullie een betere band krijgen. Alles wat de puppy op de training leert, kun je als baasje ook thuis in de praktijk brengen. Hoe meer jullie samen oefenen, hoe sneller de hond wat leert.

Als je vroeg begint met trainen en socialiseren, heb je daar als baasje ook nog veel plezier van als de hond eenmaal volwassen is. Zo hebben zowel jij als de Greyhound veel lol en kunnen jullie samen van alles ondernemen. Dit is ook nog altijd belangrijk om veel te doen als je Greyhound eenmaal volwassen is.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Greyhound?

Bekijk dan het Greyhound Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Greyhounds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Greyhound wilde weten in één compleet e-book!”

Greyhound Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Greyhound!

  • Wil je een Greyhound kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Greyhound zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Greyhound trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Greyhound de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Greyhounds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Greyhound Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Greyhound Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Greyhound Handboek interessant zal vinden.

Welkom Greyhound vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!