Home | Prijs Greyhound: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Greyhound: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hondje wilt aanschaffen en voor een raszuiver exemplaar kiest, dien je er altijd rekening mee te houden dat je daar aardig wat voor neer moet tellen. Hoeveel dit is, verschilt zeker per ras maar een Greyhound puppy die je bij een goede fokker haalt, is niet goedkoop te noemen.

Waarmee dien je, financieel gezien, rekening te houden als je een Greyhound puppy in huis haalt? Dat lees je in deze tekst.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Greyhound nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Greyhound!

Gemiddelde prijs voor een Greyhound puppy

Een Greyhound pup kost bij een erkende fokker al snel €1000 en de kans dat je er nog meer voor betaalt, is zeker aanwezig. Een goede fokker is aangesloten bij een rasvereniging. Dit betekent dat ze zich moeten houden aan de daar geldende regels voor het fokken. Omdat dit meer kosten met zich meebrengt voor de fokker, zullen deze doorberekend worden aan de koper.

Ook als je hond bijvoorbeeld een stamboom heeft, betaal je daar meer voor. Goede fokkers die volgens de geldende regels werken, hanteren nagenoeg dezelfde prijzen voor de pups. Er kan wel wat verschil zijn tussen fokkers maar veel zal dit niet zijn.

Vermijd broodfokkers en geef liever wat meer uit

Als je ergens puppy’s te koop ziet staan van dit ras die aanzienlijk goedkoper zijn, dan is de kans groot dat je te maken hebt met een broodfokker. Deze dien je altijd te vermijden. Zij stellen namelijk niet de gezondheid van de puppy’s en de moederhond voorop maar fokken enkel voor het geld.

De kans dat je een ziek beestje mee naar huis neemt, is dan groot. het is belangrijk dat je goed erop let hoeveel het dier kost. Je geeft beter meer uit bij een goede fokker zodat je een gezond hondje krijgt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Greyhound (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Greyhound Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wanneer kan de Greyhound prijs hoger liggen?

Erkende fokkers hanteren nagenoeg dezelfde prijzen voor Greyhound puppy’s. Hiervan wordt nauwelijks afgeweken. Indien de vraag naar honden van het ras op een bepaald moment groter wordt, kan de prijs voor een Greyhound puppy wat hoger liggen. Extreme prijsstijgingen zul je echter bij een erkende fokker niet tegenkomen.

Wanneer de pup een speciale stamboom heeft en de ouders prijswinnaars zijn, is de kans groot dat je wel wat meer dan gemiddeld voor het dier betaalt.

Ga op zoek naar een volwassen Greyhound

Wil je geen Greyhound puppy maar liever een volwassen hond? Dan is het bij dit ras ook goed mogelijk deze te vinden. Je kunt voor een volwassen Greyhound zeker eens op internet kijken bij een dierenasiel maar er zijn ook mensen die de hond particulier aanbieden. De Greyhound wordt in het buitenland nog al eens gebruikt om races te laten lopen.

Als de hond daar op een bepaald moment niet meer voor kan worden ingezet, worden ze nog wel eens afgedankt. In Nederland zijn er stichtingen die deze honden naar hier halen om geadopteerd te worden. Als je een volwassen Greyhound zoekt, loont het zeker de moeite om eens bij dat soort stichtingen te gaan kijken.

Ook een volwassen hond verdient een tweede kans

Ongeacht of de Greyhound nu ingezet is voor races of dat de hond wordt afgestaan om andere redenen, elk dier verdient een tweede kans. Bij een volwassen Greyhound bestaat de kans dat deze bang is of een rugzakje met zich meedraagt. Indien het dier op jonge leeftijd niet goed behandeld of slecht gesocialiseerd is, kan dit leiden tot bepaalde gedragsproblemen.

Als jij reeds ervaring met honden met een trauma of problemen hebt, kun jij een dier vaak een prima tweede kans geven. Het is natuurlijk altijd aan jou of je dat doet. Een hond die wordt afgestaan hoeft niet per definitie problemen te vertonen. Er kunnen ook tal van andere redenen zijn waarom er een nieuw huis voor het dier gezocht wordt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Greyhound

Overweeg je een Greyhound te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Greyhound Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Wanneer je een hond van iemand anders overneemt

Wanneer je een volwassen Greyhound bij een stichting of asiel haalt, kunnen ze je reeds daar veel vertellen over het dier. Je betaalt voor een dergelijke hond vaak een paar honderd euro. Dit zijn de kosten voor de opvang, verzorging en de reis indien het dier uit het buitenland komt.

Indien je een hond van iemand anders overneemt, betaal je daar doorgaans ook wat voor. Soms zoeken mensen echt alleen een goed nieuw thuis voor het dier en krijg je dit zo mee. Spreek van tevoren altijd goed af wat je voor je nieuwe huisgenoot betaalt en of je ook nog spulletjes waar de hond aan gehecht is, meekrijgt.

Bijkomende kosten voor de hond

Houd er rekening mee dat je er alleen met de kosten voor de hond zelf niet bent. Een hond is een hele verantwoordelijkheid en je hebt natuurlijk van alles voor het dier nodig om het zo goed mogelijk te kunnen verzorgen.

Als je wilt weten wat de aanschaf en het onderhoud van een Greyhound je gaan kosten, kun je het beste voor jezelf de kosten goed op een rijtje zetten. Zo heb je niet alleen een prima overzicht maar kun je ook meteen voor jezelf bepalen of een hond te betalen is of dat je beter nog even doorspaart.

Wat voor bijkomende kosten zijn er zoal?

Bijkomende kosten voor de hond kunnen eenmalig zijn maar veel keren ook regelmatig terug. Je dient bij de aanschaf van een hond rekening te houden met kosten voor het volgende:

 • Mand, kussen en bench
 • Riem, halsband en tuigje
 • Goed voer (brokken en natvoer) en snoepjes
 • Medicatie tegen wormen, teken en vlooien
 • Kosten voor eventuele opvang zoals een dagopvang, pension of oppas
 • Kosten voor de dierenarts (controle of wanneer de hond ziek is)
 • Kosten voor training/hondencursus
 • Speelgoed, zoals een parcours, spelletjes, puzzels en andere dingen die een hond leuk vindt

Vind je het zelf moeilijk om te bepalen wat je allemaal nodig hebt? Ga dan voor goed advies naar een dierenspeciaalzaak. Koop eerst de essentiële dingen en breid het daarna uit. Als je de hond eenmaal in huis hebt, weet je snel wat het dier nodig heeft of leuk vindt om te doen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Greyhound?

Bekijk dan het Greyhound Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Greyhounds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Greyhound wilde weten in één compleet e-book!”

Greyhound Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Greyhound!

 • Wil je een Greyhound kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Greyhound zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Greyhound trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Greyhound de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Greyhounds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Greyhound Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Greyhound Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Greyhound Handboek interessant zal vinden.

Welkom Greyhound vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!