Home | Greyhound uit de opvang halen: zo werkt dat

Greyhound uit de opvang halen: zo werkt dat

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Greyhound een leuke hond vindt, kun je natuurlijk overwegen een puppy aan te schaffen. Daarvoor ga je het beste naar een goede en erkende fokker. Wil je liever een volwassen hond? Dan kun je voor een volwassen Greyhound op verschillende plekken terecht.

Hiervoor ga je naar een dierenasiel of een speciale opvang voor Greyhounds. In deze tekst kun je lezen wat deze opvang precies inhoudt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Greyhound nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Greyhound!

Honden die worden afgedankt na het lopen van races

In bepaalde landen lopen Greyhounds regelmatig races. Dit gebeurt lang niet altijd op legale wijze en vaak worden de honden niet op de juiste manier behandeld. Als de honden niet meer ingezet kunnen worden voor de races, bijvoorbeeld omdat ze niet snel genoeg meer zijn, worden ze afgedankt.

In de landen waar de races worden gelopen is niet altijd voldoende opvang voor de dieren geregeld, vandaar dat er in Nederland ook stichtingen zijn die de windhonden uit het buitenland halen om ze hier een tweede kans en een goed thuis te geven.

Kijk online waar je een volwassen Greyhound kunt adopteren

Als je een kijkje neemt op internet, zul je snel vinden dat er tal van stichtingen in ons land zijn die Greyhounds van de straat halen en er een fijn plekje voor zoeken. Als jij graag een dergelijke hond een kans wilt geven, lees je het beste eerst de informatie op de site door zodat je weet hoe de adoptie in elkaar steekt.

Je betaalt uiteraard ook voor de hond maar dat zijn hoofdzakelijk de kosten voor de verzorging, de eventuele sterilisatie, het verblijf en de reis van het dier, mocht deze uit het buitenland afkomstig zijn. Dat laatste is met dit soort honden vaak het geval.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Greyhound wordt ook uitgebreid behandeld in Greyhound Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hoe gaat de adoptie in zijn werk?

Als je op de site van opvangcentra kijkt, kun je daar alles lezen over alle voorwaarden en hoe de adoptie werkt. Je kunt vaak ook alle honden zien die op dat moment beschikbaar zijn. Dit betekent dat je alvast kunt kijken of daar wellicht een Greyhound tussen zit die je aanspreekt en die je graag een tweede kans wilt geven.

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de aanschaf van een dergelijk dier want ze hebben lang niet altijd een positief verleden en zijn vaak slecht behandeld. De honden zijn hierdoor getraumatiseerd en kunnen problemen vertonen.

Neem contact op met de stichting

Heb je een Greyhound gevonden die je erg aanspreekt? Dan neem je het beste contact opneemt met de stichting waar je deze kunt adopteren. Indien de hond reeds in Nederland verblijft, kun je een afspraak maken om kennis te maken met het dier.

Vaak dien je meer dan eens te komen zodat er goed bepaald kan worden of jullie een klik hebben en het een goede match is. Jij mag natuurlijk al je vragen stellen aan de medewerkers van de stichting maar ze zullen ook jou het hemd van het lijf vragen.

Het belangrijkste doel is immers om een goede match te maken, ervoor te zorgen dat de hond een fijn nieuw huis krijgt en niet meer terugkomt naar de stichting.

Wanneer de Greyhound nog in het buitenland is

Zit de hond nog in het buitenland op het moment dat jij deze wilt adopteren? Dan wordt kennismaken lastig en zul je af moeten gaan op de beschikbare informatie over het dier.

Denk je wel een goede nieuwe baas voor de hond te kunnen zijn en gaat de stichting hiermee akkoord? Dan wordt je Greyhound zo snel mogelijk naar Nederland gebracht. Het dier wordt onderworpen aan een gezondheidscheck, gechipt, ontwormd, geënt, gesteriliseerd of gecastreerd en getest op mogelijke aandoeningen voordat het naar Nederland reist en door jou opgehaald kan worden.

Leer alles over jouw lieve Greyhound

Wil je álles leren over jouw Greyhound? Bekijk dan ook het Greyhound Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ervaring met getraumatiseerde of bange honden is handig

Als je reeds de nodige ervaring met Greyhounds hebt en weet hoe om te gaan met een hond die mogelijk een rugzakje draagt, is de kans groot dat jij een goede match met het dier vormt. Jij weet dan al goed hoe je een hond met problemen moet benaderen en ervoor kunt zorgen dat het dier het vertrouwen in de mens weer terug krijgt.

Veel honden die oorspronkelijk races gelopen hebben, zijn alleen daar aan gewend en hebben weinig liefde of aandacht gekregen.

Leer de hond mensen te vertrouwen

Om dan het vertrouwen in de mens terug te krijgen en een prima gezinshond te worden, is veel tijd en liefde nodig. Als je de hond met respect behandelt en deze alles op zijn eigen tempo laat leren, kan het nog best goedkomen.

De Greyhound is van nature een lieve, aanhankelijke en sociale hond die zich snel aanpast aan een nieuwe situatie dus dit kan ervoor zorgen dat het dier goed went bij zijn nieuwe baasjes. Omdat een Greyhound een intelligent dier is, zal het snel veel leren. Dit geldt ook voor een volwassen dier van dit ras.

Behandel de hond altijd met respect

De hond is gevoelig dus daarmee dien je zeker rekening te houden. Behandel de hond altijd met respect en geef het dier de tijd en kans om dingen op zijn eigen tempo te leren. Forceren helpt niets en verwacht niet dat de hond meteen alles snapt. Zorg ervoor dat de Greyhound alle indrukken rustig kan verwerken en werk er zeker aan om angst bij de hond weg te nemen.

Als deze verdwijnt, wordt het dier rustiger en kun je er als baasje allerlei leuke dingen mee ondernemen.

Speciaal tuigje voor het wandelen

De kans dat de Greyhound, zeker wanneer het een voormalige race hond is, niet goed gesocialiseerd is en niet goed weet hoe met mensen en dieren om te gaan, is groot. Veel honden zullen niet eens weten hoe ze aan de riem moeten lopen.

Beweging is echter wel nodig. Het is daarom belangrijk je hond een speciaal tuigje te geven waaruit ze niet kunnen ontsnappen tijdens een wandeling. Hiermee doe je de hond geen pijn maar leert het dier goed lopen aan de lijn en kan het snel bij je zijn als het in paniek raakt. Zo kun jij het dier goed geruststellen en worden jullie snel maatjes die samen actief bezig zijn.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Greyhound?

Bekijk dan het Greyhound Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Greyhounds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Greyhound wilde weten in één compleet e-book!”

Greyhound Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Greyhound!

  • Wil je een Greyhound kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Greyhound zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Greyhound trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Greyhound de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Greyhounds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Greyhound Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Greyhound Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Greyhound Handboek interessant zal vinden.

Welkom Greyhound vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!