Home | Een Greyhound kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Greyhound kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond wilt aanschaffen, is dat niet zomaar een kwestie van ergens een leuk dier uitzoeken en dit in huis halen. Er komt aardig wat kijken bij een hond en het is zeker een hele verantwoordelijkheid als je een dier in huis neemt.

Je hebt er niet alleen veel tijd, geduld en liefde voor nodig maar het kost ook aardig wat. Wil je wel graag een hond kopen maar weet je niet zo goed waarmee allemaal rekening te houden? Lees dan de volgende tekst eens door zodat je weet wat belangrijk is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Greyhound nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Greyhound!

Kijk goed of het ras bij jou en je persoonlijke situatie past

Als je voor een hond kiest, is het ten eerste belangrijk dat je voor jezelf bepaalt welk ras bij jou past. Vind je een Greyhound een leuke hond? Bekijk dan eerst wat voor ras dit is. Het is namelijk erg belangrijk dat je een hond kiest die bij jou als persoon past maar die tevens bij je (gezins)situatie kan.

Een Greyhound is een prima gezinshond maar het dier heeft wel ruimte en veel beweging nodig dus dat is iets waarmee je wel degelijk rekening houdt voordat je deze hond koopt.

Bepaal of je een puppy of een volwassen Greyhound kopen wilt

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is of je voor een puppy of voor een volwassen hond kiest. Beide hebben hun voor- en nadelen dus het is zaak dat je deze op voorhand goed tegen elkaar afweegt en zo de juiste keuze maakt.

Een Greyhound puppy is natuurlijk super schattig maar het is vooral belangrijk dat je een hond kiest die goed bij je past en waarmee je een klik hebt. Een hond uitkiezen in een kleur die jij leuk vindt, kan natuurlijk ook maar houd er vooral rekening mee dat de klik het belangrijkste is. Jullie zullen samen maatjes moeten worden, dus een goede band opbouwen is iets waar je direct mee begint.

Dit geldt natuurlijk zowel voor een puppy als voor een volwassen hond.

Let op: Het kopen of adopteren van een Greyhound (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Greyhound Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Waarom kiezen voor een Greyhound puppy kopen?

Als je graag een puppy in huis wilt halen, is dat best begrijpelijk. Een puppy ziet er niet alleen leuk uit maar je kunt er ook nog eens de gehele ontwikkeling van mee maken en het dier opvoeden zoals jij dat wilt. Het karakter van de pup is natuurlijk nog volop in ontwikkeling als jij deze ophaalt en je ziet het dier ook groter worden en van alles leren.

Een pup opvoeden en socialiseren kost veel tijd en geduld maar het is wel een geweldig leuke klus om te doen en jij krijgt zo een maatje waar je een echte band mee hebt.

Waarom kiezen voor een volwassen Greyhound kopen?

Als je liever een volwassen hond hebt, kun je daar uiteraard ook voor kiezen. Hiervoor kun je doorgaans niet bij een fokker terecht maar er zijn zeker voldoende volwassen Greyhounds te vinden die op zoek zijn naar een nieuw huisje.

Een voordeel van een volwassen Greyhound in huis halen is dat ze, mits het dier een goede opvoeding en socialisatie gehad heeft, vaak al veel kunnen en je de hond niet meer alles hoeft te leren. Greyhounds worden ook vaak uit het buitenland geadopteerd. Het betreft dan honden die ingezet zijn voor races maar daarvoor op zeker moment worden afgedankt.

Deze honden willen nog wel eens angstig zijn maar ook een volwassen Greyhound kan nog dingen aanleren en het is dan aan jou als baasje om de keuze te maken of jij de hond een goed nieuw huis kunt en wilt bieden.

Ga altijd naar een erkende fokker om een Greyhound te kopen

Als je een Greyhound puppy wilt kopen, kun je daarvoor het beste naar een erkende fokker gaan. Deze zijn aangesloten bij een rasvereniging en fokken volgens de daar geldende regels. Een goede fokker stelt altijd de gezondheid van de hond voorop. Dit betekent dat je zelf de grootste kans hebt een gezond dier mee naar huis te nemen.

Als je een Greyhound puppy wilt kopen, kijk dan eerst eens online bij rasverenigingen naar goede fokkers. Het is ook altijd verstandig om bij mensen die reeds een dergelijke hond in huis gehaald hebben, te informeren waar zij deze gekocht hebben en wat hun ervaringen met de desbetreffende fokker zijn.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Greyhound

Overweeg je een Greyhound te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Greyhound Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hoe kun je zien dat het goed zit?

Als je eenmaal een fokker van Greyhounds gevonden hebt die je wel aanstaat, maak je het beste een afspraak om naar de puppy’s te komen kijken. Je mag bij een goede fokker vaak al voordat de pups oud genoeg zijn om het nest te verlaten, komen kijken om kennis te maken met je mogelijk nieuwe huisgenootje.

Als je eenmaal bij de fokker bent, let dan op het volgende:

  • Kijk of alles er netjes uitziet
  • Kijk of de hondjes er goed verzorgd uit zien
  • Kijk of de hondjes speels en blij zijn (dit geldt uiteraard ook voor de moederhond)
  • Vraag alles wat je weten wilt

Ziet alles er netjes en verzorgd uit en heeft de fokker niks te verbergen? Dan is de kans zeer aanzienlijk dat je bij een goede fokker terecht gekomen bent waar je met een gerust hart een puppy kunt aanschaffen.

Haal je nieuwe huisgenootje op

Heb je een puppy gevonden waar je een prima klik mee hebt? Dan kun je deze rond de leeftijd van zo’n tien weken ophalen bij de fokker. Het is belangrijk dat je op voorhand, dus nog voordat je je puppy in huis haalt, alles wat je voor je nieuwe maatje nodig hebt, koopt.

De pup heeft toch al veel indrukken te verwerken als deze eenmaal het vertrouwde nest verlaat en het is prettig als het dier in een gespreid mandje terecht komt en zich snel veilig voelt bij jou thuis.

Heb je nog niet eerder een hondje gehad of vind je het moeilijk om zelf te bepalen wat je allemaal nodig hebt? Ga dan naar de dierenspeciaalzaak voor meer informatie. Daar kunnen ze je goed helpen zodat het je dier aan niets ontbreekt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Greyhound?

Bekijk dan het Greyhound Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Greyhounds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Greyhound wilde weten in één compleet e-book!”

Greyhound Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Greyhound!

  • Wil je een Greyhound kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Greyhound zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Greyhound trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Greyhound de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Greyhounds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Greyhound Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Greyhound Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Greyhound Handboek interessant zal vinden.

Welkom Greyhound vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!