Home | Kleding kopen voor je Greyhound? Lees dan dit artikel

Kleding kopen voor je Greyhound? Lees dan dit artikel

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Greyhound is een hond met een vrij dunne vacht. Deze heeft niet zo veel onderhoud nodig en in de zomermaanden is het geen enkel probleem dat het dier maar een dunne vacht heeft. Wordt het echter veel kouder, dan is de kans groot dat je Greyhound het koud krijgt, wanneer je samen met je huisdier een lange wandeling maakt.

Daarom is er voor deze hond speciaal op maat gemaakte kleding te koop.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Greyhound nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Greyhound!

Greyhound kleding die voorkomt dat je hond het koud krijgt

Een Greyhound zal het, ook niet als het buiten wat minder warm is, niet snel koud hebben wanneer deze lekker aan het rennen is. Maak je echter een rustige wandeling of is het dier moe na het rennen? Dan dien je ervoor te zorgen dat het niet te snel afkoelt of het koud krijgt.

Voor de Greyhound zijn er allerlei kledingstukken te koop waarmee je voorkomt dat je huisdier kou vat of nat wordt.

Speciale Greyhound hondenjas

Het meest gebruikte kledingstuk voor een Greyhound is een speciale hondenjas. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een speciale design hondenjas die altijd door je huisdier gedragen kan worden. Dit is op warme dagen natuurlijk helemaal niet nodig maar als het wat kouder is, kan je Greyhound daar prima mee vooruit.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Greyhound wordt ook uitgebreid behandeld in Greyhound Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Reflecterende jasjes of hesjes voor de Greyhound

Als je regelmatig met je Greyhound in het donker gaat wandelen, zijn er ook speciale reflecterende jasjes en hesjes te koop. Je kunt deze zelfs over een andere hondenjas aandoen zodat je huisdier beter opvalt.

Naast de hesjes kun je kiezen voor een speciaal lichtje dat je aan de halsband van het dier vastmaakt of een halsband die zelf reflecteert. Dit biedt je dier meer veiligheid tijdens het wandelen.

Regenjassen en warme winterjassen voor de Greyhound

Het regent natuurlijk nog wel eens in Nederland dus als je niet wilt dat je Greyhound kletsnat wordt tijdens een wandeling, kun je deze ook een regenjas aantrekken. Daarnaast heb je speciale winterjassen voor het dier die gedragen kunnen worden als het buiten koud is.

Deze speciale hondenjassen zijn in diverse maten te koop zodat er altijd wel een passend model te vinden is. De hondenjassen bedekken de rug en (een deel van) de nek van de hond, alsmede de buik. Deze jassen zitten om de voorpootjes heen en sluiten op de buik en voorop de borst. Hierdoor zijn ze eenvoudig aan te trekken en ook weer uit te doen.

Ga voor goed advies over Greyhound kleding naar de dierenspeciaalzaak

Een hond heeft natuurlijk normaal gesproken geen kleding nodig maar de Greyhound en andere windhonden hebben een dunne vacht waardoor ze niet zo goed tegen kou kunnen. Wil je een jas hebben voor je huisdier? Kijk dan zeker eens online wat er zoal te koop is of ga naar een dierenspeciaalzaak.

Neem je de hond mee, dan kan deze een jas passen zodat je zeker weet dat deze goed is. Als je zelf niet zo goed weet wat voor kleding geschikt is voor je Greyhound, win dan altijd eerst advies in bij de dierenspeciaalzaak.

Hondenjas op maat laten maken

Het wordt steeds populairder om je hond te voorzien van kleding. Veel mensen kleden hun huisdier ook aan omdat ze dit leuk vinden maar houd er rekening mee dat de hond hier zelf niet altijd van gediend is noch blij van wordt. Het is geen pop om aan te kleden maar om je hond warm te houden of deze beter op te laten vallen is het niet erg om deze een jasje aan te doen.

Je kunt deze jassen vaak op maat laten maken. Dit kost je wel wat meer maar dan weet je ook zeker dat de jas past en je dier er veel plezier van zal hebben.

Houd er rekening mee dat een Greyhound pup nog groeit

Een Greyhound puppy is natuurlijk een stuk kleiner dan een volwassen hond. Houd er daarom bij de aanschaf van een hondenjas of andere kleding wel rekening mee dat je huisdier nog groeit en deze te klein kan worden.

Je dient dan op een later tijdstip, net als bij kinderen, een grotere maat kleding te kopen om de hond lekker warm te kunnen houden. Kies altijd een goed passende maat zodat je dier er het meeste plezier aan heeft en het kledingstuk ook functioneel is.

Leer alles over jouw lieve Greyhound

Wil je álles leren over jouw Greyhound? Bekijk dan ook het Greyhound Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Halsbanden en tuigjes voor de Greyhound

Naast speciale hondenkleding kun je voor de Greyhound bijzondere halsbanden en tuigjes aanschaffen. De Greyhound is een slank dier dus niet alle artikelen die voor veel andere hondenrassen geschikt zijn, zullen voor je Greyhound ook passen.

De speciale halsbanden voor de Greyhound staan ook wel bekend onder de naam martingale halsbanden. Dit zijn banden die veel breder zijn dan een normale halsband en die aan de voorzijde met een speciale ring sluiten.

Wil je een dergelijke halsband bij je Greyhound gebruiken, zorg er dan voor dat je deze op de juiste manier gebruikt en deze niet te strak aantrekt want dat kan bijzonder pijnlijk voor het dier zijn. Dit type halsband heeft zeker ook zijn voordelen maar het is belangrijk dat je Greyhound deze niet heel de dag draagt.

Speciaal tuigje dat ontsnappen tegen gaat

Een Greyhound tuigje is speciaal bedoeld om de hond geen pijn doen te doen als je er mee gaat wandelen en deze toch goed bij je te kunnen houden. De meeste tuigjes sluiten op minimaal drie punten, op de borst en de buik van het dier. Er zijn zelfs speciale Greyhound tuigjes te koop die op zes punten sluiten en flexibel zijn.

Zo kan je huisdier toch rennen zonder dat het pijn doet maar niet zomaar ontsnappen. De speciale tuigjes zijn in verschillende maten te koop en kun je ook verstellen.

Mocht je hond bijvoorbeeld aan de magere kant zijn nadat je het dier net uit het buitenland gehaald hebt en daarna nog wat flinker worden, dan past het tuigje nog steeds goed en komt het zeker niet te strak te zitten.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Greyhound?

Bekijk dan het Greyhound Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Greyhounds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Greyhound wilde weten in één compleet e-book!”

Greyhound Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Greyhound!

  • Wil je een Greyhound kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Greyhound zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Greyhound trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Greyhound de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Greyhounds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Greyhound Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Greyhound Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Greyhound Handboek interessant zal vinden.

Welkom Greyhound vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!