Home | Greyhound karakter: dit kan je verwachten

Greyhound karakter: dit kan je verwachten

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Greyhound is een intelligente hond die graag actief bezig is. Het ras behoort natuurlijk tot de windhonden waardoor de Greyhound atletisch gebouwd is en een zeer sportieve hond is.

De slanke hond houdt erg veel van rennen en heeft een groot uithoudingsvermogen dus lange wandelingen maken en zelfs af en toe hard lopen zal het beestje zeker aan staan. De Greyhound is een geschikt ras voor mensen die zelf ook graag sportief bezig zijn.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Greyhound nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Prima gezinshond die zich makkelijk aanpast

De Greyhound heeft van nature een vriendelijk en aanhankelijk karakter en is zeker geschikt als gezinshond. De hond kan namelijk heel goed met alle mensen en zeker ook met kinderen omgaan. Het is daarvoor wel nodig de hond goed te socialiseren en zo jong mogelijk aan de thuissituatie te laten wennen.

Zo weet de Greyhound dat het wel eens druk en rumoerig in huis kan zijn en leert hij snel aan de aanwezigheid van kinderen wennen. De Greyhound staat erom bekend dat hij zich snel aan verschillende situaties aanpast dus dit zal zelden problemen opleveren.

Intelligente hond die snel dingen oppikt

De Greyhound wil graag leren dus het is zeker slim om zo vroeg mogelijk met je pup op cursus te gaan. Daar leren zowel de hond als jij van alles en kun je dit meteen thuis in de praktijk toepassen.

De Greyhound is intelligent genoeg om snel spelletjes op te pikken en trucjes door te hebben, dus zorg ook thuis voor voldoende uitdaging en varieer in het aanbod zodat je huisdier zich niet snel verveelt. De Greyhound houdt er daarnaast erg van om overal met zijn baasje naartoe te gaan, dus betrek de hond zoveel mogelijk bij alles in je dagelijks leven.

Let op: Het karakter van jouw Greyhound (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Greyhound Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zachtaardige hond die veel met zijn baasje wil ondernemen

Als je een baasje bent dat zelf niet zoveel van bewegen en actief bezig zijn houdt, is de Greyhound niet het meest geschikte ras voor je. De hond is nu eenmaal een windhond die veel van beweging houdt en door zijn enorme energie en uithoudingsvermogen lange wandelingen kan en ook wil maken, bij voorkeur samen met zijn baasje.

De hond kun je, mits goed gesocialiseerd, overal mee naartoe nemen zonder dat dit problemen veroorzaakt. De Greyhound heeft van nature een zacht en vriendelijk karakter en gedraagt zich netjes tegenover andere mensen en dieren, ook als hij deze niet kent.

Ga altijd naar een goede fokker

De Greyhound kun je als pup het beste aanschaffen bij een goede en erkende fokker. Deze zal zijn aangesloten bij een rasvereniging en volgens de daar geldende regels fokken. De gezondheid van de moederhond en pups staan bij een goede fokker altijd voorop. De meeste pups verlaten zo rond de leeftijd van een week of 10 het nestje.

Bij een goede fokker mag je vaak al eerder komen kijken en kennismaken. Zo kun je zien wat voor hondjes het zijn en of je er een goede klik mee hebt. De fokker heeft niets te verbergen en zo kun jij ook al van alles te weten komen over het ras en het karakter van de hond.

Leer alles over het karakter van jouw Greyhound

Wil je alles weten over het karakter van jouw Greyhound? Bekijk dan ook het Greyhound Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Karakter van een puppy is nog in ontwikkeling

Een puppy in huis halen betekent dat deze hond nog veel moet leren. Nu is dat bij een Greyhound nog niet zo’n probleem want de hond is intelligent genoeg om snel te leren en doet dat ook erg graag. De socialisatie en training van een Greyhound puppy levert zelden echt grote problemen op en is niet al te ingewikkeld.

Houd er wel rekening mee dat het karakter van een pup nog volop in ontwikkeling is en dat dit nog kan veranderen als de hond opgroeit. Voordeel is wel dat je dit nog sturen kunt en dat je de pup ziet opgroeien. Dat is niet alleen leuk maar zo wordt de Greyhound ook een echt maatje. Hoewel de Greyhound snel leert, geldt ook bij dit ras dat je het nodige geduld en veel liefde moet tonen tijdens de opvoeding. Geef de pup de kans aan dingen te wennen (dat zal echt snel gaan bij het ras) en zorg ervoor dat hij alle indrukken die op zijn pad komen goed kan opnemen.

Pas de hoeveelheid dagelijkse beweging aan de leeftijd van je puppy aan en zorg ervoor dat je de beweging stap voor stap opbouwt. De hond is nog in de groei en kan steeds meer omdat deze alsmaar sterker wordt en meer energie krijgt.

Kijk ook eens naar een volwassen Greyhound

Als je liever een volwassen hond kiest, is daar niks mis mee. De hond heeft in het beste geval al aardig wat geleerd zodat jij dat niet meer hoeft aan te leren. Kijk zeker eens in het asiel of je daar een Greyhound (of kruising) vindt die je een gouden mandje kunt bieden en waar je veel mee wilt en kunt ondernemen.

Het zijn van nature lieve honden die zich snel aanpassen dus zelfs een hond met een rugzakje kan een fijne kameraad worden. Het karakter van de hond is reeds gevormd bij een volwassen Greyhound maar dat wil zeker niet zeggen dat je deze niet nog van alles leren kunt.

Neem een kijkje in het asiel

Met name in het buitenland worden dit soort honden nog wel eens ingezet als racehonden. Op het moment dat ze daarvoor niet meer voldoen worden ze afgedankt, komen op straat terecht of in het asiel. Overweeg zeker ook daar eens te kijken of kijk online naar windhonden die nog een fijn plekje zoeken.

Daar is niks mis mee en jij vindt er met wat geluk een maatje voor het leven. De honden worden door speciale stichtingen naar Nederland gebracht om daar een gouden mand voor ze te zoeken en ze het leven te geven dat ze verdienen.

Houd er wel rekening mee dat een windhond die afkomstig is uit een land met een wat warmer klimaat het hier niet zo warm zal hebben en al helemaal niet in de winter. Koop het beestje een goede hondenjas zodat het ook met minder mooie dagen lange wandelingen kan maken.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Greyhounds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Greyhound wilde weten in één compleet e-book!”

Greyhound Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Greyhound!

  • Wil je een Greyhound kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Greyhound zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Greyhound trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Greyhound de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Greyhounds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Greyhound Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Greyhound Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Greyhound Handboek interessant zal vinden.

Welkom Greyhound vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!