Home | Greyhound herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Greyhound herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je ervoor kiest een Greyhound in huis te halen, kun je een puppy kopen bij een goede fokker. Wil je echter graag een volwassen dier een tweede kans geven? Kijk dan zeker eens naar herplaatser van dit hondenras. Deze zijn er genoeg te vinden.

Wil je graag een herplaatser in huis nemen? Lees dan de volgende tekst door zodat je weet waarmee je allemaal rekening moet houden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Greyhound nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Greyhound!

Kijk rond waar je een herplaatser Greyhound zoal kunt vinden

Als je op zoek bent naar een herplaatser Greyhound zal dit vrijwel altijd om een volwassen hond gaan. Deze kun je op verschillende plekken vinden. Het is het makkelijkste om eerst op internet te kijken of er herplaatsers van dit hondenras worden aangeboden.

Zo vind je wellicht mensen die zelf een dergelijke hond hebben en af willen staan maar ze zijn zeker ook in asiels te vinden of bij stichtingen die deze honden uit het buitenland opvangen. Indien ze daar bijvoorbeeld eerst races gelopen hebben en daarvoor afgedankt worden, kun jij de dieren een tweede kans in ons land bieden.

Vraag altijd eerst waarom de hond wordt afgestaan

Wanneer je voor een herplaatser aan het rondkijken bent, is er één ding dat enorm belangrijk is. Vraag altijd waarom de hond wordt afgestaan. Dit kan iemand waarbij je de hond particulier koopt je vertellen maar ook in het asiel of bij de stichting waar jij een leuke hond gezien hebt, weten ze dit.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom een hond wordt afgestaan en deze hoeft niet altijd negatief te zijn.

Let op: Het kopen of adopteren van een Greyhound (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Greyhound Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Verschillende redenen waarom een hond wordt afgestaan

Een hond kan gedragsproblemen vertonen, omdat deze bijvoorbeeld mishandeld is in het verleden of geen goede training of socialisatie gehad heeft. Honden worden ook afgestaan omdat mensen er niet meer voor kunnen zorgen, ander werk krijgen en niet meer voldoende tijd voor hebben of omdat het baasje is overleden en zo zijn er tal van redenen te noemen.

In die gevallen is er niks met het dier aan de hand maar wordt er simpelweg een ander huis gezocht.

Kijk of de hond een rugzakje meedraagt

Is de hond in het verleden niet goed gesocialiseerd of heeft het dier te maken gehad met agressie en daardoor een trauma opgelopen? Dan is de kans groot dat de hond problemen vertoont. Er wordt dan ook van gesproken dat het dier een rugzakje met zich meedraagt. Het is aan jou als mogelijk baasje dan de keuze om het dier een tweede kans te geven.

Een volwassen Greyhound kan zeker nog veel leren en is slim genoeg om dingen op te pikken. Houd er alleen wel rekening mee dat een hond met een rugzakje op een speciale manier behandeld moet worden. Ervaring met dit soort honden is in dat geval erg handig.

Kijk of de hond bij je past

Heb je eenmaal een hond gevonden die je wel aanstaat en die je graag een nieuw huisje wilt geven? Ga dan voor een eerste kennismaking. Zowel in het dierenasiel als bij stichtingen die Greyhounds opvangen en herplaatsen zal goed gekeken worden of de hond waar jij je oog op hebt laten vallen bij je past en of jullie een klik hebben.

Vaak moet je meer keren terugkomen om de hond goed te leren kennen. Het is immers wel de bedoeling dat het dier een forever home vindt en niet meer terugkeert naar de opvang. Jij kunt alle vragen die je hebt over de hond stellen, maar het asiel of de stichting zal ook van alles over jou willen weten om zo te kunnen bepalen of jij een geschikte baas voor het dier bent.

Leer de hond mensen vertrouwen

Met name bij Greyhounds die uit de racewereld komen, ontbreekt nog wel eens het vertrouwen in de mens. De honden hebben alleen maar geleerd om hard te lopen en zijn daarbij niet allemaal even goed behandeld.

Houd er daarom altijd rekening mee dat deze Greyhound herplaatsers tijd nodig hebben om het vertrouwen terug te krijgen in mensen en snel bang zijn of in paniek kunnen raken. Vertrouwen kun je opbouwen maar dit kost wel veel tijd en geduld.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Greyhound

Overweeg je een Greyhound te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Greyhound Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ook een volwassen Greyhound kan nog veel leren

Nu is een Greyhound een hond die erg intelligent is. Dit zal het dier dan ook zeker van pas komen om dingen te leren, ook als de hond reeds volwassen is. Idealiter leert de hond van alles als pup en kan deze goed gesocialiseerd worden. Is dit nog niet gebeurd? Dan kan de volwassen hond ook nog veel leren.

Dit duurt langer dan bij een puppy die alles spelenderwijs oppikt maar het is zeker niet onmogelijk.

Bespreek op voorhand de kosten voor de Greyhound herplaatsing

Een punt dat niet geheel onbelangrijk is als je voor een herplaatser kiest, betreft de kosten voor het dier. Bij een asiel of stichting betaal je gemiddeld een paar honderd euro voor een herplaatser. Zij hebben ook kosten gemaakt voor de opvang en verzorging dus dat is waar je als baasje voor betaalt.

Informeer altijd op voorhand wat de kosten zijn, zodat je daar rekening mee kunt houden. Als mensen een Greyhound hebben waarvoor ze een nieuw baasje zoeken, komt het ook voor dat je de hond voor niks krijgt. Spreek goed af wat de bedoeling is zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Extra kosten en inzet vereist

Houd er tevens rekening mee dat je er met alleen de kosten voor de aanschaf van het dier niet bent. Soms krijg je spulletjes mee waar de herplaatser aan gehecht is maar je zult toch dingen zoals voer, snoepjes, speelgoed, een mand, een kussen en bench en allerlei andere zaken voor het dier dienen te kopen.

Zorg dat je nieuwe huisgenoot zich welkom voelt. De Greyhound staat er om bekend zich snel aan te kunnen passen aan nieuwe situaties.

Voor een volwassen hond zal het allemaal net wat langer duren maar als het beestje de kans krijgt goed te wennen op zijn eigen tempo komt het vast goed. Tijd, liefde en geduld doen wonderen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Greyhound?

Bekijk dan het Greyhound Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Greyhounds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Greyhound wilde weten in één compleet e-book!”

Greyhound Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Greyhound!

  • Wil je een Greyhound kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Greyhound zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Greyhound trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Greyhound de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Greyhounds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Greyhound Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Greyhound Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Greyhound Handboek interessant zal vinden.

Welkom Greyhound vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!