Home | Lees dit door als je een halsband voor je Greyhound gaat kopen

Lees dit door als je een halsband voor je Greyhound gaat kopen

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond wilt aanschaffen, heb je natuurlijk ook allerlei spulletjes voor het dier nodig. Dit betekent dat je bijvoorbeeld ook een mand, kussen, speelgoed, riem en halsband nodig hebt. Dit zijn slechts een paar dingen want je schaft veelal nog meer voor je nieuwe huisgenootje aan.

Wellicht heb je bij een Greyhound al eens gezien dat deze dieren niet altijd een zelfde soort halsband dragen zoals veel andere honden. Wil je meer weten over welke halsbanden geschikt zijn voor dit ras? Lees dan de volgende tekst eens door.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Greyhound nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Greyhound!

Smalle kop, brede nek

Een Greyhound heeft, in tegenstelling tot veel andere hondenrassen, een vrij brede nek en een smalle kop. Wanneer je de hond een normale, redelijk smalle halsband geeft, bestaat de kans dat het dier zich eruit kan wurmen. Dit kan nog wel eens voorkomen als je hond ergens van schrikt en in paniek los wil komen.

Het is natuurlijk niet handig als je huisdier ontsnapt tijdens een wandeling en al helemaal niet als dit bang is want dan is de kans groot dat je Greyhound niet eens terugkomt als je het dier roept.

Martingale halsband

Om te voorkomen dat de hond zich snel los kan trekken met een normale halsband, kies je beter voor een ander soort. Misschien heb je wel eens een windhond gezien met een bredere halsband dan de meeste dieren dragen. Dit type halsband staat bekend onder de naam martingale halsband.

Deze banden hebben zowel voor- als nadelen en het is belangrijk dat je ze als baasje op de juiste manier gebruikt bij je Greyhound.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Greyhound wordt ook uitgebreid behandeld in Greyhound Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hoe ziet deze Greyhound halsband eruit?

Een martingale halsband ziet er mooi uit en staat prima bij een Greyhound. De meeste van dit soort banden zijn gemaakt van stof of leer. Voor de Greyhound is de gemiddelde halsband zo’n 5 centimeter breed. Een dergelijke halsband heeft een vast deel dat aan de bovenkant van de hond komt te zitten, over de nek.

Aan de onderzijde zitten er twee hoepeltjes aan de band. Hierdoor komt een los deel te zitten dat je kunt aantrekken en verstellen.

Lostrekken wordt voorkomen met deze Greyhound halsband

De riem die je aan de halsband bevestigt, komt aan het losse deel te zitten. Wanneer je hond zich om de een of andere reden wil losrukken, lukt dat niet met een martingale halsband omdat deze zich dan strak trekt rond de nek van het dier.

Veel eigenaren kiezen voor een dergelijke halsband voor een Greyhound om te voorkomen dat het dier zich kan lostrekken tijdens het wandelen. De band staat mooi bij het dier en mag gewoon verkocht worden. Voor dit soort halsbanden kun je terecht bij tal van webshops en de dierenspeciaalzaak.

Nadelen van de martingale halsband

Deze halsband heeft echter niet alleen positieve kenmerken, dus dat is wel iets om rekening mee te houden als baasje. De martingale halsband kan, wanneer de hond hard trekt, veel te strak om de nek komen te zitten en daarmee doe je het dier pijn.

Als je een Greyhound hebt die veel trekt aan de riem, is het belangrijk dat je dit het dier probeert af te leren maar in al zijn enthousiasme zal dat niet altijd meevallen. Gebruik daarom een dergelijke band alleen als je hond niet teveel trekt en doe deze alleen om tijdens wandelingen.

Als je gewoon thuis bent met je huisdier of deze in de tuin loopt waar hij niet uit kan, is een halsband niet eens nodig. Zorg er sowieso voor dat je, wanneer je voor een martingale halsband kiest, je er eentje neemt die blokkeert wanneer er teveel druk op de nek van je hond ontstaat.

Leer alles over jouw lieve Greyhound

Wil je álles leren over jouw Greyhound? Bekijk dan ook het Greyhound Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Kiezen voor een speciaal tuigje

Om nekklachten en verwondingen bij je Greyhound te voorkomen als deze een halsband draagt en om ervoor te zorgen dat deze niet zomaar kan ontsnappen tijdens een wandeling, kun je als baasje beter kiezen voor een speciaal tuigje.

De meeste tuigjes die voor honden zijn ontwikkeld, sluiten op drie plekken waardoor de druk beter verdeeld wordt over het lichaam van het dier.

Voordeel van een meerpuntssluiting

Deze zogenaamde driepuntshalsbanden worden steeds populairder om te gebruiken en dat is niet gek. De tuigjes zorgen er namelijk voor dat je Greyhound niet zomaar kan losbreken en zijn voor de hond zelf comfortabel om te dragen. Deze tuigjes worden om de borst en ribben van het dier bevestigd en sluiten onder op de buik.

Doordat het tuigje op meer dan één plek sluit, kan de hond er niet uit ontsnappen, ook niet als er een sluiting los zou raken.

Tuigjes die op nog meer plekken sluiten

De tuigjes worden van zacht stof gemaakt en zijn op maat af te stellen. Zo past het altijd, ongeacht of je nu net een wat slankere of stevigere hond hebt. Voor Greyhounds zijn er zelfs speciale tuigjes te koop die wel op zes plekken sluiten.

Deze tuigjes zitten om het lichaam van het dier, hebben zachte delen waar ze vastgeklemd zitten en je kunt er de hond nooit pijn mee doen. Voordeel ervan is dat je Greyhound er niet uit kan en dat er een handvat op zit waarmee je de hond goed dichtbij je kunt houden.

Koop een goed passend tuig of halsband

Het is belangrijk dat je altijd een goed passend tuigje koopt. Dit kun je online bestellen. Dit geldt tevens voor een halsband. Meet je hond goed op en gebruik de maattabel die je op de website vindt. Zo weet je zeker dat je de juiste maat bestelt. Je kunt je hond ook meenemen naar de dierenspeciaalzaak om daar een tuigje of halsband te vinden die past. Op maat laten maken is zelfs mogelijk.

Leer je hond wennen aan het tuig of de band

Wen je hond zo jong mogelijk aan het dragen van een goede halsband of tuigje en lopen aan de riem. Wanneer je je puppy daar reeds aan went, zal dit op latere leeftijd ook geen problemen opleveren. Houd er wel rekening mee dat je het dier geen pijn ermee doet, want dit kan traumatiserend werken.

Daarnaast is belangrijk dat je een passend tuigje of halsband koopt (zeker niet te strak) en dat je weet dat je puppy eruit zal groeien. Wordt de hond groter, dan heb je op een bepaald moment een groter exemplaar nodig.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Greyhound?

Bekijk dan het Greyhound Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Greyhounds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Greyhound wilde weten in één compleet e-book!”

Greyhound Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Greyhound!

  • Wil je een Greyhound kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Greyhound zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Greyhound trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Greyhound de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Greyhounds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Greyhound Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Greyhound Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Greyhound Handboek interessant zal vinden.

Welkom Greyhound vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!