Home | Een goede, betrouwbare Greyhound fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een goede, betrouwbare Greyhound fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond wilt aanschaffen, zul je snel ontdekken dat je daarvoor op tal van plaatsen terecht kunt. Het is geen punt om eerst eens goed op internet rond te kijken wat voor hondenrassen er allemaal zijn zodat je een hond kiest die goed bij je past.

Wil je graag een Greyhound puppy als huisgenootje hebben? Ga dan altijd naar een goede hondenfokker zodat je de zekerheid hebt een gezond en speels dier in huis te halen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Greyhound nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Greyhound!

Wat is belangrijk om op te letten als je naar een Greyhound fokker gaat?

Als je een Greyhound puppy wilt kopen, houd dan rekening met het volgende. Kijk eerst online op de sites van rasverenigingen naar adressen van goede en erkende fokkers van het hondenras. Deze hebben vaak zelf ook een eigen site waarop je meer informatie kunt vinden over bijvoorbeeld het ras in het algemeen, de nestjes die beschikbaar zijn, wat een dier kost enzovoort.

Wanneer je kiest voor een fokker die is aangesloten bij een rasvereniging, kun je er zeker van zijn dat er volgens de daar geldende regels wordt gefokt en de gezondheid van het dier altijd op de eerste plaats komt.

Bel eerst de Greyhound fokker op voor meer informatie

Heb je een fokker gevonden die je wel aanstaat? Bel dan eerst op. Zo kun je namelijk al je vragen die je op dat moment hebt stellen. Een goede fokker heeft niets te verbergen en kan je altijd veel informatie geven. Lijkt het je wat? Maak dan een afspraak om naar een nestje met puppy’s te komen kijken.

Bij een goede fokker verlaten de pups zo gemiddeld rond de tien weken het nest maar mag je vaak al eerder komen kijken. Zo kun je reeds kennismaken met de hondjes en kijken of je er een klik mee hebt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Greyhound (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Greyhound Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Informeer bij andere mensen naar hun ervaringen met de Greyhound fokker

Wil je, voordat je naar een nestje met puppy’s gaat kijken, graag eerst weten wat de ervaringen van andere mensen met een bepaalde fokker zijn? Kijk dan op de site van de fokker waar je naartoe wilt gaan of er recensies van mensen die je reeds voorgingen, op staan.

Je kunt ook proberen om mensen die een Greyhound hebben te vragen bij welke fokker zij geweest zijn en wat hun ervaringen daarmee waren. Zo kun je voor jezelf bepalen of je ook naar deze fokker gaat of liever nog even verder zoekt.

Kijk hoe het eruit ziet bij de Greyhound fokker als je er eenmaal bent

Heb je een fokker gevonden waar je naartoe wilt gaan en een afspraak gemaakt? Dan is het belangrijk als je er eenmaal bent, om op de volgende zaken te letten.

 • Ziet alles er netjes en schoon uit?
 • Hebben de moederhond en puppy’s de ruimte?
 • Zijn de honden blij, speels en niet bang voor mensen?
 • Zien de hondjes er gezond uit?
 • Kun je alle vragen stellen die je wilt en krijg je er ook een goed antwoord op?
 • Mag je alles zien?

Als je op alle vragen een positief antwoord kunt geven, ben je bij een goede fokker terecht gekomen. Het hoeft niet per se een fokker te zijn die is aangesloten bij een rasvereniging maar dit geeft je wel meer garantie. Een hobby fokker kan het ook prima doen maar het is zaak dat je broodfokkers te allen tijde vermijdt.

Deze fokken alleen voor het geld en stellen zeker de gezondheid van het dier niet voorop.

Greyhound Fokker die is aangesloten bij een rasvereniging

Wanneer je kiest voor een fokker die is aangesloten bij een rasvereniging, houdt deze zich aan de regels die daar zijn opgesteld. Veel fokkers werken samen om zo een gezond ras te fokken en ook te behouden.

De regels van een rasvereniging zijn doorgaans erg streng maar dit geeft jouw als toekomstig baasje van een Greyhound puppy wel meer zekerheid dat je een gezond dier mee naar huis krijgt. Dat is immers het belangrijkste van alles.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Greyhound

Overweeg je een Greyhound te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Greyhound Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zorg dat je alle papieren meekrijgt

Heb je een leuke puppy gevonden waar je een goede klik mee hebt en is de fokker ook akkoord dat jij deze een nieuwe huisje wilt geven? Mits de pup oud genoeg is om het nest en de moederhond te verlaten, kun je deze al meenemen.

Zorg er altijd voor dat je de papieren die bij het dier horen, ook meekrijgt. Een goede fokker zorgt ervoor dat deze altijd in orde zijn. Zo krijg je in ieder geval het paspoortje van de puppy mee. Hierin staan de gegevens van het dier, het chipnummer en eventuele entingen.

Een pup van tien weken heeft er minimaal eentje gehad. Heeft je Greyhound een stamboom en registratie? Dan krijg je deze ook mee van de fokker.

De prijs verraadt vaak al veel over de Greyhound fokker

Als je een Greyhound puppy koopt bij een erkende fokker, betaal je daar een behoorlijk bedrag voor. Als je ergens een puppy te koop ziet staan voor veel minder geld, geeft dat vaak al te denken. Grote kans dat je in dat geval te maken hebt met een broodfokker.

Deze fokken alleen voor het geld en denken daarbij niet aan het welzijn van het dier. Vermijd deze daarom altijd. Goede fokkers hanteren nagenoeg dezelfde prijzen en wijken daar nauwelijks van af, ook niet als bijvoorbeeld de vraag naar pups groot is. De prijzen kunnen dan wat hoger liggen maar dat zal niet veel zijn.

Zorg dat je puppy zich welkom voelt

Zorg ervoor dat je, voordat je je puppy ophaalt, alles in huis hebt dat het dier nodig heeft. Dit betekent bijvoorbeeld een mand, een bench, een kussen, speelgoed en vergeet vooral niet goed voer en snoepjes te kopen. In de dierenspeciaalzaak kunnen ze je adviseren wat je nodig hebt.

Zo zorg jij ervoor dat je puppy echt in een gouden mandje terecht komt en zich snel thuis zal voelen. Een Greyhound past zich snel aan nieuwe situaties aan dus wanneer het dier een warm welkom krijgt, zal het snel wennen en je nieuwe maatje worden.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Greyhound?

Bekijk dan het Greyhound Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Greyhounds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Greyhound wilde weten in één compleet e-book!”

Greyhound Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Greyhound!

 • Wil je een Greyhound kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Greyhound zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Greyhound trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Greyhound de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Greyhounds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Greyhound Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Greyhound Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Greyhound Handboek interessant zal vinden.

Welkom Greyhound vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!