Home | Adopteren: de adoptie van een Greyhound gaat op deze manier (tips)

Adopteren: de adoptie van een Greyhound gaat op deze manier (tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond in huis wilt halen, is het belangrijk dat je een ras kiest dat bij je past. Lijkt de Greyhound je wel wat? Dan kun je natuurlijk voor een puppy kiezen maar er zijn zeker ook volwassen honden van dit ras te vinden.

Een volwassen hond haal je doorgaans uit een asiel of opvang maar er zijn zeker ook mensen te vinden die afstand doen van een volwassen Greyhound. Jij kunt er dus tevens voor kiezen een volwassen Greyhound te adopteren.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Greyhound nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Greyhound!

De reden voor afstand is niet altijd negatief

Als een hond wordt afgestaan, kan dit om tal van redenen zijn. In bepaalde gevallen is het zo dat de hond zelf een rugzakje met zich meedraagt en problemen laat zien, maar dit is niet altijd het geval.

Soms heeft de hond een goede socialisatie en een prima huisje gehad maar wordt het dier afgestaan omdat de mensen er geen tijd meer voor hebben, naar het buitenland gaan of het baasje overleden is. Zo zijn er tal van redenen te noemen waarom een hond in het asiel terecht komt en een nieuw plekje zoekt. De hond zelf is dan gewoon zoals een Greyhound is: lief, aanhankelijk en graag bij mensen.

Een Greyhound adopteren uit het buitenland

Bij dit hondenras is wel een belangrijk punt aan de orde, dat je niet bij alle andere rassen zult tegenkomen. Er worden namelijk nogal wat van dit soort honden die uit het buitenland afkomstig zijn ter adoptie aangeboden. Er zijn zelfs speciale stichtingen en organisaties die de honden uit het buitenland halen om er hier een warme mand voor te vinden.

Dit gaat vaak om honden die eerder als racehond werden gebruikt en daarna veelal aan hun lot worden overgelaten of zelfs straathonden geworden zijn. Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat deze dieren vaak wel het een en ander meegemaakt hebben en niet altijd evenveel vertrouwen in mensen hebben.

Let op: Het kopen of adopteren van een Greyhound (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Greyhound Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Voordelen van een volwassen Greyhound adopteren

Als je ervoor kiest een volwassen Greyhound te adopteren, heeft dit een aantal voordelen. Mits de hond als pup een goede socialisatie en dito training gehad heeft, hoef jij daar als baasje zelf minder aan te doen en kun je daarvan profiteren. Als de hond reeds als pup veel geleerd heeft, is dat voor jou handig en kunnen jullie samen veel dingen ondernemen.

Het karakter van een volwassen Greyhound is reeds gevormd, zodat duidelijk is wat voor dier je in huis haalt. In het asiel of bij de mensen die de hond afstaan kun je vragen hoe de hond in elkaar steekt, zodat je weet waar je als toekomstig baasje aan toe bent.

Nadelen van een volwassen Greyhound adopteren

Veel mensen kiezen ervoor een puppy in huis te halen als ze een hondje willen hebben. Zo maken ze de volledige ontwikkeling van het dier mee en kun je dit van pup af aan opvoeden. Als je een volwassen Greyhound adopteert, dien je er altijd rekening mee te houden dat het dier al een verleden heeft.

Dit hoeft niet altijd negatief te zijn maar de kans dat er dingen gebeurd zijn waardoor de hond wat problemen vertoont, is aanwezig. Aan jou als nieuw baasje dan de taak om de hond bepaalde dingen af te leren die niet gewenst zijn.

Als je hond helemaal geen opvoeding gehad heeft, kun je een volwassen Greyhound zeker nog wel een en ander leren maar dit duurt natuurlijk wel wat langer dan bij een puppy die alles spelenderwijs leert.

Hond die zich snel aan een nieuwe omgeving aanpast

Wanneer je voor een volwassen hond kiest, zul je deze minder lang in huis hebben dan een puppy. Dat wil niet zeggen dat je er dan niet alsnog veel plezier van en mee kunt hebben.

Volwassen honden verdienen zeker een tweede kans en de Greyhound staat erom bekend zich snel aan te passen, dus ook een volwassen dier kan nog wennen aan een andere omgeving en nieuwe mensen om zich heen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Greyhound

Overweeg je een Greyhound te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Greyhound Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Waar moet je op letten bij de adoptie van een Greyhound?

Wanneer je een Greyhound adopteert, is het zaak dat je goed op de volgende dingen let.

  • Vraag altijd eerst naar de reden van afstand. Mogelijk is deze negatief maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Jij kunt dan alsnog beslissen of je de hond een tweede kans wilt en kunt geven.
  • Informeer of het dier bepaalde problemen vertoont. Dit is iets waar je dan rekening mee kunt houden.
  • Ga altijd eerst kennismaken met het dier. Zo weet je of er een klik is en jullie samen een prima match vormen.

Een Greyhound adopteren uit het asiel

Wanneer je ervoor kiest een Greyhound uit het asiel te adopteren, maak je eerst een afspraak om kennis te komen maken met het dier. Vaak dien je meer dan eens te komen om te kijken of er een match is. Jij kunt als toekomstig baasje je vragen stellen zodat je meer over de hond te weten komt.

De medewerkers van het asiel zullen ook vragen aan jou stellen om zo beter te kunnen bepalen of jij een geschikt baasje voor de hond bent. Ze streven er immers naar om de hond een forever home te geven. Is er een match? Dan mag je nieuwe huisgenoot met je mee en kunnen jullie samen van alles gaan ondernemen.

Een Greyhound adopteren uit het buitenland

Heb je interesse in de adoptie van een Greyhound uit het buitenland? Kijk dan eerst eens op internet bij diverse stichtingen die deze adopties regelen. De honden die ze naar Nederland halen, staan vaak ook op de sites zodat jij al eens kunt kijken of er eentje bij zit die je aanspreekt.

Bel de stichting op voor meer informatie en zorg ervoor dat je altijd eerst rustig kennis kunt maken met het dier voordat je dit in huis neemt. Niet alle dieren zijn reeds in Nederland dus bedenk goed of de hond bij je past voordat deze wordt opgehaald.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Greyhound?

Bekijk dan het Greyhound Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Greyhounds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Greyhound wilde weten in één compleet e-book!”

Greyhound Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Greyhound!

  • Wil je een Greyhound kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Greyhound zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Greyhound trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Greyhound de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Greyhounds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Greyhound Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Greyhound Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Greyhound Handboek interessant zal vinden.

Welkom Greyhound vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!